Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: Nieuwe IsraŽlische bloedbaden in de VN-scholen in Gaza :..
 
6 januari 2009
NIEUW: Dit artikel is ook opgenomen in mijn Blog !
(ga daar naartoe om een reactie te geven)

-> Home (meer artikelen) 

De IsraŽlische oorlogsmisdadigers begaan afschuwelijke bloedbaden in het vluchtelingenkamp Jabalia vandaag, dinsdag 6 januari 2009. Zij bombardeerden vele huizen van Palestijnse burgers, en de VN-scholen in de Jabalia en Rafah vluchtelingenkampen. Meer dan 135 burgers werden gedood en meer dan 400 gewond, meer dan de helft van de slachtoffers waren kinderen en vrouwen.

De IsraŽlische criminele strijdkrachten vuurden opzettelijk op drie UNRWA-scholen in gaza-51Gaza nadat het wetenschappelijke bestuur van de VN-scholen de IsraŽlische autoriteiten informeerden over de aanwezigheid van honderden Palestijnse burgers in deze scholen, die uit hun huizen waren gevlucht en nu deze VN-scholen gebruikten als schuilkelder tegen de IsraŽlische aanvallen en het vriezende winterweer. De IsraŽlische criminelen hadden ook de Palestijnse burgers bevolen hun huizen te verlaten, en zij waren op de hoogte van de plaatsen waar deze burgers verbleven toen ze die plaatsen bombardeerden. Het is een duidelijk geval van genocide en etnische zuiveringen volgens de Palestijnse getuigenissen.


45 burgers werden vermoord als gevolg van de bombardementen op de Al-Fakhora school in Jabalia, wat gebeurde als een directe reactie op het humanitaire verzoek dat werd ontvangen van het VN schoolbestuur.
Nog eens 100 Palestijnse burgers raakten gewond, onder wie tientallen in kritieke 1_883767_1_34omstandigheden. Medische bronnen verklaarden dat twee IsraŽlische raketten ontploften binnen en buiten de VN vluchtelingenschool, waar honderden Palestijnen een toevluchtsoord hadden gezocht tegen de IsraŽlische aanvallen. De raketten vermoordden er 45 en verwondden er meer dan honderd. Er was geen plaats meer in de koelcellen van het ziekenhuis voor de lichamen van de dode mensen, die werden achtergelaten op het terrein naast het ziekenhuis.


Een Palestijnse familie, 1_883702_1_23 vader, moeder en hun vijf kinderen, werden gedood door granaten afgevuurd vanaf IsraŽlische marineschepen bij het Al-Shati vluchtelingenkamp. Een bejaarde man en zijn kleinzoon werden gedood in de wijk Zeitoun vůůr zonsopgang. En ook nog eens 13 burgers werden vermoord in een ander bloedbad in het zuidelijke deel van Gaza in de Zeitoun buurt, waar ze werden bedolven onder stapels puin van hun huis nadat de IsraŽlische luchtmacht raketten ernaartoe had gelanceerd. Ouders, hun kinderen en hun kleinkinderen werden allemaal gedood.

In een ander incident werden 22 Palestijnen uit de Shamalkh en Samouni families afgeslacht en bedolven onder het puin van hun huis en 35 raakten gewond, onder wie 10 in kritieke toestand, omdat de IsraŽlische troepen een moskee bombardeerden in de streek waar ze woonden.

gaza-1In een ander bloedbad in het kader van de IsraŽlische etnische zuiveringen in Zuid-Gaza, werden alle leden van de Al-Daya familie vermoord.
De slachtoffers waren: de vader, de moeder, en hun kinderen Fayez, de schoondochter Rawan, Mohammed (6 maanden oud), Sharaf al-Din (5 jaar oud), Ala (8 jaar oud), Rania (12 jaar oud) en Doha (3 jaar oud).
Van nog eens 5 mensen is bekend dat die zijn gedood in het incident in hetzelfde huis, terwijl velen zich nog onder het puin bevonden van het 4-verdieping-huis.


Het Palestijnse ministerie van Gezondheid meldde dinsdag, dat 110 kinderen, jongeren en vrouwen zich onder de Palestijnen bevonden die vandaag en gisteren vermoord werden. Dit getal is niet inclusief de mensen die in de avond en nachtelijke uren gedood werden, noch die werden gedood op maandagochtend.

Amerikaanse soldaten bij de Egyptische grens

Een toenemend aantal doden en de gewonde mensen in Gaza worden achtergelaten bij de ramin-camera-and-photos-620ziekenhuizen en medische centra, waar er geen medische bevoorradingen zijn. Het medisch personeel is niet in staat om de noodhulp te verlenen en het hoofd te bieden aan de enorme aantallen gewonde mensen. Volgens bronnen uit Gaza, staan de Egyptenaren de medische hulpverlening niet toe om Gaza te bereiken, en er is een team van Amerikaanse soldaten werkzaam bij de Egyptische grens, om het verkeer van humanitaire leveringen naar Gaza te belemmeren. Het Amerikaanse team arriveerde aan de Egyptische grens vanwege een politieke overeenkomst tussen de Egyptische overheid en de Verenigde Staten. De Egyptenaren rechtvaardigen de aanwezigheid van de Amerikaanse soldaten aan hun grens, als "een stap om de toestroom van wapens naar Gaza te voorkomen".

Tijdens een telefoontje naar Gaza, antwoordde een oude vrouw, Umm Shamekh Badra, op mijn gaza-3vragen over de huidige omstandigheden. Ze zei dat het leven van anderhalf miljoen Palestijnen in Gaza ellendig is.
Ze leven zonder voedsel, water en elektriciteit. Het enige licht dat ze gisterennacht had, was het licht van de IsraŽlische bommen en de brandende gebouwen. Ze leven temidden van de dood, honger, constante begrafenissen, etnische zuiveringen. Zij ontvangen geen humanitaire of medische behandelingen of ondersteuning. Ze zei dat de Egyptenaren de grenzen hadden gesloten en dat ze genieten van de trage koude dood van de bevolking van Gaza.


 

Umm Shamekh was niet in staat om haar zoon, die in een andere zaal was van hetzelfde huis, gaza-41 te bereiken als gevolg van de duisternis; ze vroeg me om een moment aan de telefoon te wachten terwijl ze op zoek ging een lucifer om wat licht te maken. Terwijl ik stond te wachten op Umm Shamekh, hoorde ik een geluid - ze was met geweld ergens tegenaan gelopen in de kamer, vůůr ze een lucifer had kunnen vinden. Ik hoorde haar zwakke stem het afschuwelijke leven dat ze leefde, vervloeken en wenste een wonder dat een einde aan de bezetting en de oorlog zou maken.

De Jordaanse koning Abdullah II waarschuwde vandaag eindelijk tegen een voortdurende samenzwering tegen de Palestijnen in Gaza. Hij sprak zijn diepe bezorgdheid uit over wat er zal gebeuren met de Gaza en welke maatregelen zullen worden genomen tegen alle Palestijnen na het einde van de huidige IsraŽlische oorlogsmisdaden.
Het lijkt erop dat de koning heeft begrepen dat de Joden geen vrienden hebben, ongeacht hoe vaak iemand hun kont likt.

"Schande over de VNĒ, riepen de demonstranten in koor, vůůr de VN in Wenen.
gaza-6Vandaag demonstreerden honderden Palestijnen tegenover het VN-kantoor in Wenen tegen de IsraŽlische oorlogsmisdaden. Meer dan 700 mannen, vrouwen en kinderen uit verschillende delen van de Arabische gemeenschap, zowel als de Oostenrijkse, de linkse organisaties Sirbian en de Turkse, namen deel aan de dag van woede tegen de IsraŽlische misdaden.

De demonstranten droegen Palestijnse vlaggen. Zij hieven fotoís omhoog van dode kinderen en van de vernietiging van Gaza, samen met zwart, geel en rood, en de Oostenrijkse vlaggen.
De demonstranten hielden spandoeken met verschillende titels en kleuren: "Stop de Slachting", "Laat Gaza leven", "Wij zijn allemaal Gaza", "Kindermoordenaars - Kinder MŲrder", gaza-9"Geen oorlog, geen gemoord", ... Ze zongen allemaal in koor: "Gaza massamoord Schande over de VN", "Al-laho Akbar Takbier - God is groot en boven alles", "IsraŽlische terroristen", "Bezetting is een misdaad", "Bel-Rouh Be Aldam, Nifdik ya Gaza - Met onze geest en ons bloed offeren wij ons voor Gaza", "Stop de bezetting", "Loop naar de hel, IsraŽl," en "Bevrijd Palestina". Een doodskist bedekt met een Palestijnse vlag en de foto's van de vermoorde kinderen van Gaza was op de grond te zien midden tussen de demonstranten vůůr het VN-kantoor.

De demonstranten hielden spandoeken met verschillende titels en kleuren: "Stop de Slachting", gaza-7 "Laat Gaza leven", "Wij zijn allemaal Gaza", "Kindermoordenaars - Kinder MŲrder", "Geen oorlog, geen gemoord", ... Ze zongen allemaal in koor: "Gaza massamoord Schande over de VN", "Al-laho Akbar Takbier - God is groot en boven alles", "IsraŽlische terroristen", "Bezetting is een misdaad", "Bel-Rouh Be Aldam, Nifdik ya Gaza - Met onze geest en ons bloed offeren wij ons voor Gaza", "Stop de bezetting", "Loop naar de hel, IsraŽl," en "Bevrijd Palestina".


Verschillende toespraken werden gehouden voor de demonstranten ramin-camera-and-photos-709tegenover het VN-kantoor in Wenen.
De sprekers waren vertegenwoordigers van diverse islamitische organisaties, de Arabische, Turkse, Palestijnse gemeenschappen. Zij allen eisten van de VN dat de IsraŽlische oorlogsmisdaden zouden stoppen tegen de anderhalf miljoen Palestijnen in Gaza en de onmenselijke situatie waarin de Palestijnen sinds jaren leven onder blokkades, en met tekort aan voedsel, elektriciteit en olie.
De sprekers maakten duidelijk dat het voortdurende doden van Palestijnen een oorlogsmisdaad is, die moet eindigen volgens internationale verdragen en wetten. Allen bekritiseerden ze het stilzwijgen van de internationale gemeenschap tegenover de misdaden gepleegd tegen de Palestijnse burgerbevolking, en ze eisten dat de internationale gemeenschap hun verantwoordelijkheid serieus nam omtrent het beŽindigen van de IsraŽlische oorlogsmisdaden.

 

-> Home (more articles)