Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: De Israëlische terroristische bezetting is een misdaad :..
 
2 januari  2009
NIEUW: Dit artikel is ook opgenomen in mijn Blog !
(ga daar naartoe om een reactie te geven)

-> Home (meer artikelen) 

Een enorme demonstratie tegen de Israëlische oorlogsmisdaden in Gaza vond vandaag plaats in Wenen. Meer dan 15.000 mannen, vrouwen en kinderen uit verschillende delen van de Arabische gemeenschap alsook uit linkse Oostenrijkse organisaties en Turken, namen deel aan de dag van woede tegen de Israëlische misdaden.

Secretaris Omar Al-Rawi, een Oostenrijkse parlementslid, en Fritz Edlinger, ramin-camera-and-photos-436de leider van de Vereniging voor Oostenrijks-Arabische betrekkingen, waren temidden van de demonstranten, maar er was geen aanwezigheid of deelname uit een van de politieke partijen van Oostenrijk. Toen enkele beschermers van dierenrechten een paar maanden geleden werden gearresteerd, volgden daarop wekenlang protesten. Maar wanneer Israël doorgaat met de genocide tegen de mensen die in een concentratiekamp leven, zijn ze geriefelijk afwezig en op vakantie.


Het enorme aantal van de boze demonstranten droegen Palestijnse vlaggen en hielden deze omhoog. Kindermoordenaars! Geen oorlog, stop met moordenZij hielden ook foto’s omhoog van dode kinderen en van de vernietiging van Gaza, samen met zwart en rood, en Oostenrijkse vlaggen.
De demonstranten hielden spandoeken met verschillende titels en kleuren: "Stop de Slachting", "Laat Gaza leven", "Wij zijn allemaal Gaza", "Kindermoordenaars - Kinder Mörder", "Geen oorlog, geen gemoord", ... Ze zongen allemaal in koor: "Al-laho Akbar Takbier - God is groot en boven alles", "Israëlische terroristen", "Bezetting is een misdaad", "Bel-Rouh Be Aldam, Nifdik ya Gaza - Met onze geest en ons bloed offeren wij ons voor Gaza", "Stop de bezetting", "Loop naar de hel, Israël," en "Bevrijd Palestina".


ramin-camera-and-photos-418De demonstratie begon om drie uur vóór de Opera, ze liepen door de Ringstraat naar het Parlement. De straat werd voor het verkeer afgesloten door de Oostenrijkse politie, en werd vrijgehouden voor het gebruik door alleen de demonstranten. Tijdens de demonstratie was meerdere malen vuurwerk te horen. De organisatoren waren niet in staat om de vele kinderen die met vuurwerk speelden temidden van de demonstranten, onder controle te houden.


De demonstranten stopten vóór het Oostenrijkse parlement en gingen verder met hun boze zang Boze demonstrantentegen de Israëlische misdaden en moorden in Gaza. Toen liepen ze verder naar de Hofburg, waar de kantoren zijn van de Oostenrijkse president Heinz Fischer en kanselier Faymann, ze gingen verder naar Michaelerplatz en vervolgens via Kohlmarkt en Graben tot het centrum van de stad in Stephansplatz, waar de demonstranten films vertoonden over de Israëlische misdaden en gruwelen in Gaza.


dcp_3473De demonstranten lieten zwarte en witte ballonnen vliegen als een protest tegen de Israëlische misdaden in de Gazastrook. Verschillende toespraken werden gehouden voor de demonstranten en het algemene publiek, terwijl de hele stad volledig werd geblokkeerd door het enorme aantal demonstranten. De sprekers waren vertegenwoordigers van diverse islamitische organisaties, de Arabische, Turkse, Palestijnse gemeenschappen, en enkele Oostenrijkse politieke organisaties. De sprekers spraken over de misdaden van Israël tegen de anderhalf miljoen Palestijnen in Gaza en de onmenselijke situatie waarin de Palestijnen sinds jaren leven onder blokkades, en met gebrek aan voedsel, elektriciteit en olie.


ramin-camera-and-photos-643De sprekers maakten duidelijk dat het voortdurende doden van Palestijnen een oorlogsmisdaad is die moet eindigen volgens internationale verdragen en wetten.
Allen bekritiseerden ze het stilzwijgen van de internationale gemeenschap ten opzichte van de misdaden tegen de Palestijnse burgers, en eisten dat de internationale gemeenschap hun verantwoordelijkheid voor het beëindigen van de Israëlische oorlogsmisdaden serieus nam.

Verschillende verzoekschriften waren verspreid tijdens de demonstratie.Aantal doden 435, gewonden 2300, rampzalige humanitaire situatie.
Over de situatie in Gaza: 2 januari 2009. Demonstranten in Wenen De Palestijnse journalist en fotograaf Sameh Habeeb schreef: Voor de 7e opeenvolgende dag zet de Israëlische militaire machine de verstikkende luchtaanvallen en beschietingen in heel de Gazastrook voort. Vandaag eisten bombardementen levens van meer Palestijnse burgers terwijl er niet geregistreerd werd dat er militanten werden gedood. Zeven Palestijnen gedood vandaag; vooral kinderen, tijdens de zware bombardementen die aan de gang zijn.
Het aantal slachtoffers blijft dramatisch stijgen tot 435, terwijl het aantal gewonden stijgt tot 2300 personen. De hygiënische omstandigheden in Al shifa’ ziekenhuis zijn nog onheilspellend omdat niet veel humanitaire steun de Gazastrook binnenkomt, noch via Egypte noch via Israël.
Fritz Edlinger temidden van demonstranten in Wenen De humanitaire status blijft hetzelfde, terwijl de woede ervan zich toespitst als gevolg van de voortdurende oorlog. Basisbehoeften van het leven zijn nog niet beschikbaar, maar met beperkte hoeveelheden, zoals brandstof, benzine, bloem, tarwe, suiker, rijst en brood. Tel daarbij dan nog de voortdurende stroomonderbrekingen tot 20 uur gedurende de winterkou.
VN-OCHA zei dat Gaza wordt blootgesteld aan de zwaarste oorlogsacties ooit. Inmiddels vinden er vele protesten plaats in alle EU-landen, de VS, Australië, de Arabische en Aziatische landen. Er is zich automatisch een aanzienlijke hoofdstroming aan het vormen, die de recente dodelijke Israëlische oorlog tegen de bevolking van Gaza afwijst.

 


-> Home (meer artikelen)