The Daily Life of Kawther Salam

  ..: Fatwa: Palestijnse Recht op Terugkeer is een verplichting :..
 
May 18, 2008
NEW: This Article is also been posted at my Blog !
(go there to comment)

-> Home (more articles) 

Sheikh Dr. Taisir Rajab Al-Tamimi.Sheikh Dr. Taysir Al-Tamimi gaf een religieuze Fatwah in de moskee van Riverside, Californië (USA) tijdens zijn bezoek als deelname aan de activiteiten  ter herdenking van Al Nakba bij de Palestijnse gemeenschap op die locatie. Hij verklaarde dat het Palestijnse Recht op Terugkeer de basis vormt van de oplossing van het conflict en het is een fundamenteel recht om het Recht op terugkeer in stand te houden voor alle Palestijnen, en tevens is het een verplichting.

De Sheikh maakte ook duidelijk in zijn Fatwah dat de Palestijnse slachtoffers van de Nakba zouden moeten worden schadeloos gesteld voor hun lichamelijke, morele, geestelijke en materiële lijden en voor al hun verliezen. Het recht om compensatie te ontvangen wordt toegevoegd aan hun Recht op Terugkeer, en op geen enkele wijze vervangt of vermindert het hun Recht op Terugkeer.

Volgens Sheikh Dr. Al-Tamimi is het mogelijk dat Palestijnen zich vestigen in een andere plaats als een alternatieve voorwaardelijke oplossing, maar – volgens de Koran – deze voorwaardelijke mogelijkheid kan alleen worden vervuld in een plaats die zich dichtbij en rondom de Al-Aqsa Moskee bevindt  in Jeruzalem, waar de profeet Mohammed (VZOH) is opgestegen ten hemel. Dit is de enige mogelijke huisvesting voor de Palestijnen volgens onze religie.

Het Recht op Terugkeer van de Palestijnen is gerechtvaardigd, en het wordt bevestigd door alle religies en door internationale wetten en verdragen.

Alle Palestijnen hebben het recht om hun herdenkingen te houden en te vernieuwen, waar ze ook wonen, totdat ze terugkeren naar het land dat rechtmatig aan hen toebehoort.

Sheikh Dr. Taisir Rajab Al-Tamimi is the Chief of Judges of the Palestinian Authority and Chairman of the High Council of Islamic Law for Palestine. Sheikh Al-Tamimi was unjustly punished by the illegal Israeli occupation for praying in Al-Aqsa Mosque.

The full text of the Fatwa issued by Sheikh Dr. Al-Tamimi is here (.PDF) in Arabic.


-> Home (more articles)