Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: De waarheid over de "evacuaties" van Hebron :..
 
9 augustus 2007
NEW: Dit artikel is ook geplaatst op mijn Blog !
(ga daar naartoe om commentaar te geven)

-> Home (meer artikelen) 

Terwijl de internationale media in de hele wereld de IsraŽlische propaganda verspreiden, kwam het nieuws van het bevel tot evacuatie voor twee joodse gezinnen uit de Palestijnse winkels op de groentemarkt in Hebron die werden veranderd, gebouwd en bezet door joodse kolonisten sinds zes jaar geleden met hulp van militaire hoofdkwartieren in de stad, en terwijl het nieuws van verscheidene tientallen ultra[-orthodoxe soldaten van het Nahal Haredi-bataljon, die weigerden aan de evacuatie deel te nemen, de voorpagina's bezetten van het internationale nieuws, staken de joodse kolonisten Palestijnse huizen in brand in de oude stadskern van Hebron. Wat de joden "shelhevet-buurt" noemen in hun fantasie is de gestolen groentemarkt. Enkelen van hen kraken de gestolen winkels voor jaren, en ze noemen deze verblijfplaatsen "appartementen" teneinde hun misdaden een schijn van fatsoenlijkheid te geven, om te maken dat degenen die Hebron niet kennen, de illusie krijgen dat iets van hen wordt afgepakt. Shelhevet is de naam van het kleine dochtertje van ťťn van de kolonisten, Itzhaq Paz. Ze stierf onder onduidelijke omstandigheden in maart 2001. Er is een wijdverspreide verdenking dat haar vader haar doodde onder de dekmantel van een schietpartij omdat ze een waterhoofd had. Haar naam werd sindsdien misbruikt door de kolonisten om hun eisen kracht bij te zetten voor dat deel van Hebron.


Kolonisten breken in, in de winkels van de groentemarkt (april 2000)

De joodse kolonisten brandden de huizen af van Abed Al-Rahman Sammouh, Muhammad Al-Awiwi, en een gebouw dat behoort aan de Hebronitische Commissie voor Herstel in de oude binnenstad. De IDF-soldaten die waren gestationeerd op de militaire posten in de buurt, zagen en identificeerden de joodse kolonisten die deze Palestijnse eigendommen in brand staken. De IDF-soldaten hielden deze terroristische acties niet tegen, maar waarschuwden ondertussen de IsraŽlische politie. In plaats daarvan hielden deze IDF-soldaten - die waren gestationeerd aan het begin van de Al-Shuhadastraat - de Palestijnse brandweer tegen en weigerden hen door te laten om hun plicht te doen en het vuur te blussen.


De kolonisten verkennen de verwoeste groentemarkt (2000)

En ondertussen braken de kolonisten in in de islamitische Al-Aktab-moskee in de afgesloten groentemarkt en plakten anti-Arabisch-Palestijnse stickers op de deuren van de Palestijnse winkels in de oude binnenstad. Een andere kolonist overreed de 22-jarige Palestijn Noaman Authman Al-Nather met zijn auto, in een poging hem te vermoorden. Het slachtoffer werd laat naar het ziekenhuis gebracht nadat de IDF-soldaten de weg door de Al-Shuhadastraat hadden geblokkeerd voor de ambulance.


Moshe Levinger en andere misdadige kolonisten verkennen de verwoeste groentemarkt (2000)

De terroristische actie van de kolonisten kwam als gevolg van het zondagse evacuatiebevel van de politie. Door het bevel werden twee joodse gezinnen die de Palestijnse huizen kraakten, ingelicht dat ze binnen 48 uur uit de huizen moesten die ze bezet hielden in de oude groentemarkt in Hebron. De centrale commandant van de IDF in de bezette gebieden, generaal Yair Golan, sloot een deal met de twee joodse gezinnen: ze zouden de Palestijnse gebouwen verlaten, en op zijn beurt beloofde hij dat ze spoedig met een verbeterde wettelijke status - die hij bij de politieke leiders zou afdwingen - zouden mogen terugkeren.


De IDF verwoest de groentemarkt in 2000

De IsraŽlische propaganda over “evacuatie”
De IsraŽlische politiek bedacht de show van de “evacuatie” van de kolonisten uit de Palestijnse eigendommen in de groentemarkt in Hebron, als propagandacampagne voor de Olmert-Abbas-topconferentie in Jericho. Er was geen echte evacuatie van de twee Palestijnse gebouwen in Hebron. De “evacuatie” die werd getoond was eigenlijk die van twee Palestijnse winkels die de kolonisten kraakten sinds april 2001. De twee winkels maakten deel uit van de 40 winkels die door de IsraŽlische bezetting in Hebron waren gesloten. De IDF-soldaten verwoestten de groentemarkt in de oude binnenstad en sloten alle wegen en gebouwen eromheen af. Het huidige bevel tot evacuatie is volkomen zinloos want de brigadecommandant van Hebron en de IDF en het centrale commando openen toch niet alle winkels, het gebouw en de Al-Shuhadastraat en Al-Shalalehstraat in de stad.

-> Home (meer artikelen)