Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: Wat er werkelijk gebeurt in Gaza en de West-Bank :..
 
26 juni 2007

-> Home (meer artikelen)

Op zondag de 24-ste werd bekend dat Keith Dayton en Jacob Wallace, de consul-generaal van de VS in Jeruzalem, het "veiligheidsbeleid" voor Palestina aan het dicteren zijn. Er werden verscheidene bijeenkomsten gehouden met president Abbas van de PA, de Amerikaanse gezanten en nde Palestijnse generaal Abdel Razeq Al-Yehyah.
Dit kan alleen maar betekenen dat er een ramp op komst is en dat er enorme lijsten met namen van personen die moeten worden gedood of gevangen genomen in de West-Bank, door de Amerikanen zullen worden overhandigd aan de PA.

De publicatie van de bijeenkomst met de Amerikanen in de Palestijnse media verwekte een enorme golf van haat tegen de inmenging van de VS in de Palestijnse binnenlandse- en veiligheids-aangelegenheden.
"We haten de Verenigde Staten omdat ze de sterkste bondgenoot zijn van de IsraŽlische bezetting; de Amerikanen zullen ons nooit gerechtigheid en vrede brengen, in plaats daarvan willen ze alleen maar een marionetten-corporatie van de CIA creŽren in ons land", is wat het Palestijnse publiek zegt.


Amerikaans trainingskamp voor doodseskaders bij Jericho (Bron van de foto: ?)

De VS boden hun hulp aan Abbas' troepen aan sinds oktober 2006. Ze bouwden een militair trainingskamp in de buurt van Jericho, en Amerikaanse officieren trainden Abbas' troepen in dit kamp. Vanaf dat moment begon er een steeds groter wordende golf van woede tegen de VS op te komen, tesamen met de massale problemen tussen de twee grootste partijen Fatah en Hamas.
De meerderheid van de Palestijnen geven uitdrukking van hun sympathie aan Hamas, daar zij de rechtmatige regering zijn. De Palestijnen zullen nooit de Amerikaanse marionetten van de PA steunen, zelfs al bouwde de VS een paleis voor elke Palestijn, of zelfs al zouden ze moeten leven onder het internationale beleg en verhongering voor de rest van hun leven. Dit zijn de Palestijnen en zo zullen ze altijd zijn.

In de West-Bank, en sinds de persconferentie Khalil El-Hayyeh, de woordvoerder voor Hamas die wordt vastgehouden in Gaza, gaan de voornaamste gesprekken van de Palestijnen in het openbaar over de documenten die Hamas heeft gevonden in de verschillende terreinen van de PA, de geavanceerde Amerikaanse spionage-apparatuur, en de opnames op geheugenapparaten ("chips") die laten zien dat de "Alternatieve Veiligheid" en het inlichtenensysteem van de PA niet alleen spioneerden bij personen in Palestina, die andere politieke opvattingen hadden dan zijzelf, maar dat ze ook spioneerden bij President Abbas en de vroegere president Arafat en hun personeel, en bij religieuze, militaire en politieke leiders van andere Arabische landen. Ook werd er gemeld dat er lijsten met namen van mensen en opdrachten om die te doden, werden gevonden.


Dahlan, 
de meester van het universum, en Mofaz, zijn meester (Bron van de foto: ?)

De Palestijnen vragen zich af of er echte documenten zijn. Zelfs in Israel praat men over dit onderwerp: de IsraŽlische inlichtingendienst is bezorgd dat er spoedig een schandaal zou kunnen uitbreken als Hamas deze documenten zou publiceren. Volgens Hamas werden in deze documenten werden verscheidene gevallen beschreven van het lopen in seksuele valstrikken door welbekende en politiek onafhankelijke personen: ze waren betrokken in "immorele activiteiten".
Volgens Hamas werden er twee ministers en verscheidene advocaten gefilmd in seksueel compromitterende scŤnes, door de PA teneinde hun reputatie en hun levensvatbaarheid als toekomstige leiders te schaden. Volgens de vroegere Minister van Binnenlandse Zaken - Said Sayyam - brachten de Palestijnse veiligheidsinstellingen politieke leiders, directeuren van sociale instellingen en advocaten naar bepaalde huizen in Gaza waar ze geheime camera's hadden geÔnstalleerd en prostituees hadden aangetrokken. Deze leiders werden gefilmd met de prostituees in compromitterende situaties. Deze mensen werden dan in bedwang gehouden door de veiligheidsinstellingen van de PA en er werd gedreigd dat ze ontmaskerd zouden worden als ze geen geld zouden betalen. Enkelen van hen betaalden duizenden dollars om het schandaal verborgen te houden. De vroegere minister Sayyam zei dat de PA dezelfde methodes had gebruikt als de bezetting.


Sharm El-Sheikh, Shalit en Johnston

De Palestijnen zijn erin geÔnteresseerd om de achtergelaten documenten van de PA te zien. De Palestijnen zijn niet geÔnteresseerd in de topconferentie in Sharm al-Sheikh tussen Abbas, Olmert, Mubarak en koning Abdullah II van JordaniŽ. Ze weten dat ze werden verkocht en verraden, en dat IsraŽl nooit welke Palestijnse eis dan ook zal inwilligen in deze topconferentie, dat ze nooit zullen stoppen met de muur te bouwen, dat ze nooit zullen stoppen met de bouw van illegale joodse nederzettingen op Palestijns grondgebied en ze zullen nooit ophouden met het slopen van Palestijnse huizen, dat het aanbod aan Abbas van het vrijlaten van de 250 gevangenen uiteindelijk een zwendel was... Hamas, op zijn beurt, bracht een video uit van Gilad Shalit teneinde de sfeer in Sharm al-Sheikh te vertroebelen en het IsraŽlische publiek op te zetten tegen het Olmert-regime. En wat betreft journalist Johnston; er zijn beschuldigingen dat Hamas hem wil bevrijden, maar Fatah/PA wil zijn vrijlating verhinderen en geven wapens aan de kidnappers, omdat ze niet willen dat Hamas enig politiek punt scoort, en uiteindelijk willen ze Johnston gebruiken voor hun eigen politieke doeleinden.

Misschien zullen de IsraŽliŽrs aanbieden om enkele checkpoints te verwijderen, maar we hebben duizenden IsraŽlische checkpoints in en tussen Palestijnse steden, dus dat zal de situatie evenmin veranderen. In ťťn straat, de Al-Shuhada-straat in Hebron, zijn er meer dan 50 IsraŽlische checkpoints, en er ťťn of twee weghalen zal niets veranderen. Overal in de West-Bank is het hetzelfde.
De joodse premier Olmert gaf zelfs niet eens de 700 miljoen US-dollar PA-belastinggeld terug dat was gestolen door IsraŽl. Hij gaf maar de helft ervan terug, over de rest wil hij "onderhandelen", waarbij hij aanvoerde dat de andere helft was "bevroren door een beslissing van de rechtbank".


VeiligheidscoŲrdinatie

Volgens Ynet Nieuws wil Olmert aan Abbas 60 Russische tanks aanbieden om de Palestijnse burgers in de West-Bank het hoofd te kunnen bieden. Dit zou het enige succes in deze topconferentie kunnen zijn. De twee presidenten zullen ook lijsten uitwisselen met de namen van gezochte personen, dit wordt de "veiligheidscoŲrdinatie" genoemd, hetgeen spionage betekent. Dit is het enige overgebleven artikel uit de Oslo-"overeenkomsten". Op deze manier wil de PA de mensen vangen die door IsraŽl gezocht worden en hun in de gevangenis gooien. Daarna - en dat wordt verwacht - zullen de IsraŽliŽrs inbreken in de Palestijnse steden waar de PA de gezochte personen al voor hen heeft bijeengedreven, en ze zullen hen allemaal ontvoeren, net zoals tevoren, toen de IsraŽliŽrs Jericho binnendrongen en Palestijnse militanten bevalen hun broek uit te trekken en naakt naar buiten te komen, daarna ontvoerden ze ze allemaal. Dit gebeurde in Ramallah in het begin van de Intifada. Met de nieuwe "veiligheidscoŲrinatie" zal Olmert de verantwoordelijkheid nemen van het vermoorden van Hamas-leiders.


Deze vrouw geeft uitdrukking aan de echte gevoelens van verkochte-en-verraden Palestijnen (Bron van de foto: Jalal Al-Rifaii)

Gisteren bood Olmert Abbas aan om 250 Fatah-gevangenen vrij te laten, maar daarna had hij zijn kabinet om goedkeuring gevraagd. Olmert zei dat de 250 Fatah-gevangenen die zouden worden vrijgelaten, "geen bloed aan hun handen" zouden moeten hebben. Olmert kondigde echter niet aan dat IsraŽl checkpoints zou verwijderen in de West-Bank. Deze stap wordt tegengehouden vanwege protesten van de IDF, die niet willen dat Olmert zich mengt in hun operaties zoals hen indringen in Palestijnse steden en het afslachten en vermoorden van ongewapende Palestijnen.


PA en Hamas: wederzijdse beledigingen

Alle Palestijnen weten dat Abbas-Olmert-Mubarak en koning Abdullah II van JordaniŽ hun "topconferentie" bijeenriepen om te discussiŽren over hoe ze Hamas in Gaza en de West-Bank zouden vernietigen en hoe ze te arresteren en vermoorden. Tijdens de laatste dagen heeft de PA 17 Hamasleiders opgepakt in de West-Bank. Wat er ook gebeurt in Sharm al-Sheikh is niet belangrijk voor de Palestijnen, die niet zijn geÔnteresseerd in het horen van voorspelbare resultaten van de show. Wat van meer belang is voor Palestijnen die het nieuws volgen, is het niveau van gesprekken en discussies tussen Hamas en Fatah, dat de laatste dagen is gedegradeerd tot het niveau van onopgeleide straatbandieten, de partijen schelden elkaar uit voor "kalen" en "mongolen"

De PA-functionarissen zijn bang voor wat Hamas heeft gevonden in Gaza. Tawfik Tirawi van de PA hield een conferentie in Ramallah waar hij reageerde op aantijgingen van Hamas. Hij was niet in staat om objectieve antwoorden te geven. Hij ontkende dat Fatah leden van Hamas had gedood in de West-Bank, en in plaats daarvan beweerde hij dat ze waren gedood door andere leden van Hamas. Hij waarschuwde vervolgens dat militanten van Hamas wapens aan het hamsteren waren in de West-Bank en zouden kunnen proberen om daar te mikken op installaties van de Palestijnse regering ("Geloof me, omdat ik het zeg als PA-spion"). Tirawi weet zelf wat hij heeft achtergelaten in Gaza en daarom was hij bang. Al-Tirawi is een van de meest walgelijke en corrupte PA-functionarissen die de inlichtingendienst leidt in Gaza.

In het laatste weekend beloonde president Abbas de dief en moordenaar Abu-Shibak met de betrekking van ambassadeur voor Egypte, nadat Abu-Shibak Palestijnse regeringsfondsen heeft gestolen en ze daar heeft opgeslagen. In plaats daarvan strafte hij kolonel Suleiman Khader en degradeerde hem van kolonel tot gewoon soldaat. Khader was de enige beambte die in Gaza bleef gedurende de conflicten met Hamas, terwijl de ambtenaren boven hem wegrenden. Abbas beschuldigde Khader van het niet-beschermen van de militaire terreinen van de PA in Gaza. Dit is ontzettend bespottelijk. Iedereen weet dat Abu-Shibak, Dahlan en Al-Mishharawi hun eigen zakelijke belangen hebben in Egypte, ze hebben hun welvaart daar en ze zijn trouw aan de Egyptische regering.


-> Home (meer artikelen)