Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: Het gevecht tegen het Amerikaans-IsraŽlische project in Gaza :..
 
14 juni 2007

-> Home (meer artikelen) 


De Amerikaanse militaire coŲrdinator en vertegenwoordiger bij de Palestijnse militairen, oorlogsmisdadiger generaal Keith Dayton zou moeten terugkeren naar de VS.
De Palestijnse president Mahmoud Abbas zou ontslag moeten nemen en de internationale gemeenschap zou de verantwoordelijkheid op zich moeten nemen betreffende de Palestijnen in de West-Bank en Gaza. De voortdurende mislukkingen van de PA-regering en de bloederige ramp die de radicale strijders van Hamas over de levens van alle Palestijnen hebben gebracht, zouden president Abbas moeten dwingen ontslag te nemen, en de internationale gemeenschap de verantwoordelijkheid moeten laten overnemen voor vrede en orde in alle Palestijnse steden, in het hele Palestijnse gebied.

De Palestijnen verlangen dat er internationale militaire strijdkrachten worden gestationeerd in Gaza en de West-Bank, waarbij de Palestijnse Autoriteit, de Hamasstrijders en de IsraŽlische bezetting vervangen worden. De Palestijnen weigeren nadrukkelijk de tussenkomst en deelname van de Verenigde Staten in het inzetten van deze militairen. Ze weigeren ook het Europese aanbod van het sturen van troepen om IsraŽl te beschermen door de zuidelijke grens langs Gaza te blokkeren. Wat de Palestijnen verlangen is een krachtige militaire strijdmacht die zou worden gestationeerd in alle Palestijnse steden, om hen te beschermen tegen de dagelijkse aanvallen door de IsraŽliŽrs, de corrupte PA en de diverse Palestijnse militante groeperingen. De VS is niet uitgenodigd om deel te nemen aan deze actie, ze zijn specifiek uitgesloten van deze uitnodiging.


Brandend gebouw in Gaza (Bron van de foto: Al Hayat Al Jadeeda)

Dit zijn de Palestijnse eisen die de plaatselijke Palestijnse pers onder toezicht van de PA tot nu toe heeft gecensureerd. De internationale media zijn er ook niet in geslaagd de Palestijnse eisen en de redenen van het bloederige gevecht te verklaren tussen de twee grootste partijen in Gaza en de West-Bank, de radicale Islamitische beweging, Hamas, en de corrupte vleugel van de Palestijnse Autoriteit, Fatah. Volgens Palestijnse burgers uit Gaza, vechten de Hamas - gesteund door andere Palestijnse verzetsbewegingen - en enkele leiders van de Fatah-beweging zelf tegen het Amerikaans-IsraŽlisch-Arabische project dat wordt uitgevoerd door de corrupte PA-regering tesamen met JordaniŽ, Saoedi-ArabiŽ en het hoofd van de doodseskaders in Gaza: Muhammad Dahlan. Dit project heeft tot doel het creŽren van een PA-"regering" die Amerikaanse en IsraŽlische belangen steunt, en aan Palestijnen o.a. hun recht op terugkeer weigert.

De meerderheid van de Palestijnen uit Gaza beschuldigen Muhammad Dahlan ervan het werk van de coalitieregering in Gaza te hinderen en het veroorzaken van de bloedige oorlog in Gaza. De gangster Dahlan is welbekend als de rechterhand van IsraŽl en de CIA in de Palestijnse regering. De door de VS gesteunde Dahlan-bende is erin geslaagd een bloedige oorlog te ontketenen tussen de twee grootste partijen in de West-Bank en Gaza: Hamas en Fatah. De IsraŽlische media ontsteken het vuur van de haat tussen de Palestijnen zelf. Er verschijnen dagelijks ophitsingen tegen Hamas, zowel als steun voor de bewapening van de "PresidentiŽle Garde", een strijdkracht die training en subsidie krijgt van de VS en de EU.

De luchtaanvallen van de IDF in Gaza, gedurende de laatste paar weken, hun moorden op enkele leiders van Hamas en de verwoesting van hun organisaties worden door Hamas uitgelegd als een samenzwering tussen Muhammad Dahlan, de PA en de IsraŽlische bezetting.

De woede tegen Muhammad Dahlan in Gaza is enorm. Dahlan wordt gesteund door de VS, IsraŽl, de Jordaanse koninklijke familie van koning Abdullah, de Egyptische regering en Europese landen.
Maar Dahlan en zijn gangsters hebben de publieke opinie in Gaza tegen zich. De Palestijnen zijn ook heel kwaad op Hamas, en ze klagen tegen de stilte en de doofpotaffaire door de "internationale gemeenschap" en de collectieve druk van de afschuwelijke situatie waarin ze leven.

Palestijnen leven
in twee reusachtige concentratiekampen: Gaza en de West-Bank. Ze zijn niet veilig voor IsraŽlische raketten of voor de bommen en moordenaars van Hamas en Fatah. Ze leven 24 uur per dag onder doodsbedreiging, ze besteden al hun tijd aan het deelnemen aan begrafenissen, uithongering en het horen van bommen die ergens ontploffen. De "internationale gemeenschap" heeft deze genocide bevorderd door ze op te dringen dat IsraŽl wordt toegestaan om PA-fondsen te stelen en daarna, door een financieel beleg op te leggen aan de Palestijnen, hen achter te laten om uit te hongeren. De Palestijnse Autoriteit bood geen enkele alternatieve oplossing aan; het is een heel zwak en corrupt systeem dat gewantrouwd wordt door de meeste Palestijnen.
 
Het is heel eenvoudig: de Palestijnen zeggen "Hamas, Dahlan en de PA moeten oprotten, allemaal zouden ze uit Palestina moeten verdwijnen". De internationale gemeenschap zou zich sterk moeten maken voor zijn verantwoordelijkheid voor de Palestijnen volgens de internationale wetten, en niet volgens de IsraŽlische eisen.
Dit is een logische eis.

Het bloedige gevecht heeft zich verspreid van straat naar straat en van het ene huis naar het andere. Raketten vallen overal vandaan op onschuldige burgers, verwoesten hun huizen boven hun hoofd. Gedurende de laatste dagen werden meer dan 80 Palestijnen gedood, onder hen twee vrouwen; en meer dan 260 werden gewond, velen zijn in kritieke toestand. Gedurende de laatste paar weken werden tientallen leden van Hamas en Fatah gedood zware conflicten, er waren enkele burgers tussen de Palestijnen die werden gedood.


IDF-soldaten die aan 't schieten zijn in Gaza (Bron v.d. foto: Reuters)


Een samenvatting van het nieuws tot nu toe

Gedurende de voortdurende conflicten greep Hamas de controle over de vluchtelingenkampen in het centrale deel van de Gazastrook; daarna begaven ze zich in het centrale hoofdkwartier van Abbas' machtige Nationale Veiligheidsstrijdkrachten in Gaza, waarbij ze slechts symbolisch verzet ontmoetten. Enkele Palestijnse veiligheidsstrijdkrachten vluchtten naar de Egyptische grenzen. De Palestijnse leiders van de PA zijn alle verdwenen uit Gaza. Honderden oudere Fatah-functionarissen vreesden voor hun levens: ze vroegen IsraŽl om toestemming om over zee vanuit Gaza te evacueren. Deze PA-functionarissen gingen naar IsraŽl op hun weg naar Egypte en het PA-hoofdkwartier in de West-Bank.

Vandaag, donderdag, hebben de Islamitische strijders van Hamas het Preventieve Veiligheidskamp gebombardeerd dat behoort aan Fatah in Gaza-Stad. Gisteren verspreidde het gevecht, dat aanvankelijk zich het meest had beperkt tot de Gazastrook, zich uit naar de West-Bank met schutters van Hamas en Fatah, op elkaar vurend in Nabloes.

De schutters van de Al-Aqsa Martelarenbrigade, een militaire vleugel van Fatah, probeerde werknemers te grijpen van een pro-Hamas televisiemaatschappij. Hamas schutters renden naar het tafereel en ontketenden daar een vuurgevecht. Volgens de Al-Aqsa-leiders was de aanval een vergelding voor de aanvallen van Hamas op posities van Fatah-geallieerde veiligheidskrachten in Gaza. De Palestijnse veiligheidsmacht in de West Bank, die verbonden zijn aan de Fatah-leider en voorzitter van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, arresteerde grote aantallen mannen van Hamas.

Tenslotte vroeg de gewapende vleugel van Hamas aan de Palestijnse veiligheidsstrijdkrachten - die trouw zijn aan Mahmoud Abbas - om hun wapens in te leveren. Hamas beval
dit veiligheidsleger in de noordelijke Gazastrook om hun wapens te overhandigen op vrijdag om 16:00 uur GMT.


Strijders van Fatah in Gaza


-> Home (meer artikelen)