Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: De Palestijnse Autoriteit: Regering of Maffia ? :..
 
8 januari 2007

-> Home (meer artikelen) 

Ik heb meer dan 11 jaar gewacht met het publiceren van alles over de misdaden van de Palestijnse Autoriteit en de schending van de rechten van de Palestijnen onder de PA.
Sommige lezers kunnen zich hebben afgevraagd waarom ik zo lang heb gewacht voordat ik besloot om alles te schrijven over deze misdaden. Eenvoudig gezegd, toen ik werkte bij Palestijnse kranten was mij opgedragen om nooit iets van kritiek te zeggen of te schrijven over de PA, nooit kritiek te leveren op het Palestijnse patriarchale systeem en op de vrouwendiscriminatie, in wat ik schrijf. Tegelijkertijd ervaarde ik veel problemen vanwege mijn journalistieke werk omdat ik een vrouw ben. Ik heb mijn leven en mijn gezin vele malen in groot gevaar gebracht door mijn werk. Bijvoorbeeld: mijn moeder, meer dan 80 jaar oud, kreeg een "vriendelijk bezoek" vanwege dit artikel.
Uiteindelijk, toch ook belangrijk, het grootste belang van wat ik schrijf was en is de IsraŽlische bezetting en de boeven van de joodse staat, zodoende had ik niet genoeg tijd om te schrijven over de misdaden en andere problemen met de PA.


Abu Rudeina, weet jij soms wie Arafat vergiftigde ?

Onder de PA is de maatschappelijke vooruitgang in Palestina meer dan 50 jaar teruggedraaid. Er is geen wezenlijk verschil tussen de PA en de
maffiabendes.
De ontelbare militaire systemen die gevestigd zijn onder de corrupte PA en gefinancierd met fondsen van de EU en andere internationale bureaus, zijn in werkelijkheid criminelen, dieven (o.a. van IsraŽlische auto's, met volledig medeweten van ambtenaren en functionarissen aan beide kanten), moordenaars, seksuele smeerlappen en gangsters.
De vermenigvuldiging en verspreiding van "militaire" systemen die zijn gevestigd onder de PA - die niet als een staat kan worden beschouwd - bestaat niet eens in de grootste landen van de wereld.
Dit allemaal, en meer, droeg bij aan de verkiezingen van de laatste jaren, waarin de PA eruit gestemd werd. Terwijl de Hamas hun eigen problemen hebben, worden ze door de meesten beschouwd als minder corrupt en als veel minder waarschijnlijk om ons uit te leveren aan de bezetting. Dit was genoeg voor zekere imbecielen in kanselarijen van westelijke staten, om hen tot "terroristen" te verklaren en alle Palestijnen te onderwerpen aan een genocidaal embargo en gingen door met verrassingsaanvallen tegen burgers door het IsraŽlische leger.


Gazi Al-Jabali (rechts), voormalig hoofd van de politie, spion voor IsraŽl en JordaniŽ, huurling.

Vandaag sprak ik met iemand van mijn thuisland. Zoals altijd vroeg ik naar de situatie. Dit telefoongesprek bracht mij afschuwelijk nieuws over nog een misdaad gepleegd door mensen van de militaire organisaties van de PA. Ik ben er zeker van dat de Palestijnse kranten en de Arabische media zo'n verhaal niet zullen durven publiceren. Het verhaal, dat met mij te maken had, is slechts ťťn voorbeeld van de gruwelijke dingen die deze mensen aan het doen zijn.

Mr. Audeh (de voornaam is weggelaten vanwege angst voor vergelding) is een officier van de Nationale Veiligheidsmacht van de PA in Bethlehem. Hij was een beruchte crimineel voordat de PA hem in dienst nam als officier. Deze boef trouwde drie keer. Hij scheidde van zijn eerste vrouw, zij was zijn nicht. De tweede vrouw had een kind, hij stal het goud van haar bruidsschat op de eerste dag van hun huwelijk, zelfs al gedurende het trouwfeest. Het derde huwelijk was zonder medeweten van zijn tweede vrouw, een eenvoudige vrouw uit een dorp in de buurt van Hebron.


Waar blijven ze met al hun wapens als we bescherming nodig hebben tegen de IsraŽliŽrs ?
Waar is hun eer gebleven als ze zich verstoppen voor de IDF ?

Deze misdadige "Nationale Veiligheids"-officier ging nog verder door zijn derde vrouw te dwingen de prostitutie in te gaan, om zodoende seksuele gunsten te verlenen aan zijn "vrienden". Hij zou haar hebben gefilmd tijdens deze ontmoetingen en de film verspreid hebben in het openbaar, en geld kreeg voor de kopieŽn.
De familie van deze derde vrouw, het slachtoffer van zijn misdadige activiteiten, kreeg een kopie van een van deze films waarin dit schaamteloze gedrag te zien was. Als gevolg daarvan slachtten ze de dochter, hakten haar hoofd af en stelden zich voor als helden. Ze waren erg trots op wat ze gedaan hadden. Er is geen wet die de slachtoffers beschermt in zo'n geval. Zulke misdaden worden altijd "gerechtvaardigd". Ze noemen het "eerwraak".

Er werden honderden Palestijnse vrouwen vermoord door hun families tijdens de Al-Aqsa Intifada, en sinds de tijd dat de PA de macht had om het militaire systeem te vestigen. De PA-medewerkers zijn direct verantwoordelijk voor het veroorzaken van moorden uit eerwraak op vrouwen in Palestina. De PA-medewerkers onderwerpen vrouwen gewoonlijk aan seksueel misbruik, met name de vrouwen die met hen werken in hetzelfde kantoor, of vrouwen die komen voor hulp van overheidsdiensten in de kantoren van de PA.


Waar oefenen ze voor als alleen stenengooiers vechten tegen de bezetting ?

De PA beschermt zijn misdadigers altijd. Personen van het leger zouden moeten worden veroordeeld als ze de militaire en burgerlijke wetten overtreden, maar dat gebeurt nooit. In de gevallen dat Palestijnse vrouwen seksueel werden misbruikt, doet het hoofdkwartier van het Palestijnse leger niets. De officier van de Nationale Veiligheid in Bethlehem die zijn vrouw dwong de prostitutie in te gaan en zodoende de directe oorzaak was van de moord op haar door haar familie teneinde de familie-eer te zuiveren, werd niet veroordeeld. Momenteel zit hij in de gevangenis, maar hij krijgt nog altijd zijn volle salaris, dat wordt gefinancierd door
Europese landen. De PA dient geen aanklachten tegen hem in, omdat hij andere familieleden heeft die bij de PA werken, en deze familieleden beschermen hem tegen de gevolgen van zijn misdaad. De vrouw die werd afgeslacht die hij dwong om seksuele gunsten te verkopen aan anderen, zou niet verantwoordelijk moeten worden gehouden voor wat er met haar gebeurde.


Naar welke eenheid zullen ze gaan nadat ze een vuurgevecht hebben doorgemaakt? Wie zullen zij beschermen ?

De tweede vrouw die werd achtergelaten met haar kind en door haar man werd verraden, vroeg aan de Islamitische rechter om een scheiding op grond van het feit dat haar man haar goud had gestolen op de eerste dag van haar huwelijk, en ook op grond van zijn crimineel gedrag dat de dood van zijn derde vrouw veroorzaakte. Ze zal echter nooit vrij zijn. Omdat de Islamitische wet de man de macht geeft om te kunnen scheiden, is er geen recht in de Islamitische rechtbanken. Het Islamitische recht is alleen maar een regels, geschreven in boeken waartoe vrouwen zelden toegang hebben.


Zullen ze naar Abbas' lijfwacht gaan en de corrupte PA beschermen ?

Onder de PA zijn er vele militaire systemen gevestigd; duizenden werknemers ontvangen een salaris op het eind van de maand, terwijl in werkelijkheid ze niets meer doen dan zich uitgeven als de rijke klasse van de Palestijnse burgermaatschappij. Hier zijn de
namen van enkele van die militaire systemen die werden gevestigd onder de PA:

De PresidentiŽle Strijdkrachten Eenheid; De PresidentiŽle Veiligheid; de "Veiligheid voor Edelen"; de Inlichtingenstrijdkrachten van de President; Militaire Inlichtingendienst; Eenheid van de Marechaussee; Eenheid van 17 Strijdkrachten; Marine-strijdkrachten; de Speciale Strijdkrachten; Strijdkrachten van Nationale Veiligheid; de Alternatieve Veiligheidsdienst; de Noodstrijdkrachten; de Militaire Belastingeenheid; de Verstoringsstrijdkrachten; de Strijdkrachten voor Snelle Reactie; de Grenspolitie; de Strijdkrachten voor Openbare Veiligheid; de Palestijns-IsraŽlische Militaire CoŲrdinatie-eenheid welke een spionage-eenheid is die in het DCO-gebouw werkt tesamen met het IsraŽlische leger. De IsraŽliŽrs gebruiken deze ambtenaren als spionnen, en wanneer ze zich daartegen verzetten worden ze ontslagen. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze snelle vermenigvuldiging van "militaire" en "veiligheids-" eenheden doorgaat terwijl er geen echte, soevereine regering is, of president, in Palestina. Alle functionarissen in alle takken van de "regering", vanaf de President, moeten toestemming krijgen van IsraŽl voor elke stap die ze zetten, als ze zich willen bewegen tussen verschillende Palestijnse steden, als ze willen reizen, als ze iets in het openbaar willen zeggen.


Zullen ze de heersende autodieven beschermen tegen de Palestijnen die van hun land beroofd zijn?

'Nee' tegen de aanwezigheid van de VS in Palestina !

Bovendien zijn de VS, IsraŽl en de PA met het Jordaanse leger aan het overleggen om de "Bader"-brigades in Palestina te krijgen. Daarvůůr stuurde de Verenigde Staten ons een militaire coŲrdinator en vertegenwoordiger, de corrupte oorlogsmisdadiger
generaal Keith Dayton. Daarvoor stuurden ze ons een "economische coŲrdinator", Mr. James Wolfensohn.
De meeste Palestijnen verwelkomen deze Amerikaanse criminelen niet die de verwoesting van hun thuisland coŲrdineren. Ze vervloeken nadrukkelijk de aanvaarding van deze "coŲrdinators" door de PA.


De
Amerikaanse generaal Keith Dayton, organisator van genocide in Irak en Palestina (bron vd foto: pentagon.mil)

Generaal Keith Dayton was betrokken bij misdaden tegen de menselijkheid in Irak, waar hij verantwoordelijk is voor het
wijdverspreide gebruik van martelingen tegen burgers in Abu Ghraib en andere plaatsen, voor het opstarten van activiteiten van een reeks doodseskaders, en voor de constante toestroom van reusachtige autobommen die tot ontploffing werden gebracht temidden van burgers en die onveranderlijk worden omschreven als aanslagen van ofwel de Shia ofwel de Sunni-groepen, tegen elkaar.
Hij traint nu de militaire eenheden van de PA hoe ze tegen Hamas en de Palestijnse burgermaatschappij moeten vechten. Hij heeft ervaring opgedaan in het organiseren van doodseskaders en genocide in Irak. Vanwege deze criminele bekwaamheden werd hij erop uit gestuurd om "activiteiten te coŲrdineren" in Palestina. Hij vertegenwoordigt Amerikaanse belastingdollars aan het werk, die betaald worden voor moord en misdaden op grote schaal.


Zullen ze de heersende verkrachters beschermen tegen hun slachtoffers en hun gezinnen?

Sinds de vestiging van de PA hebben ze nagelaten om de burgermaatschappij in Palestina op te bouwen en te organiseren. De PA laat na om een functionerend justitie-systeem te scheppen; ze laten na de mensenrechten te beschermen en de wederopbouw van een stelsel van civiele wetten. De Palestijnse militaire organisaties zijn volledig verlamd en corrupt. Hun voornaamste bezigheden (en taken) zijn het bestelen van Palestijnse burgers en het leven voor hen onmogelijk te maken. Het werk van de politieambtenaren wordt gezien als een duidelijk probleem midden in de Palestijnse steden.
Op het eind van de maand moeten ze hun salaris hebben nog vůůrdat de werknemers van de civiele organisaties hun salarissen krijgen. Het ergste van alles is dat de Palestijnse veiligheidsdiensten, militair of politie om het even, er nooit zijn om wie dan ook te beschermen tegen de invasies en verrassingsaanvallen van het IsraŽlische leger en tegen de misdaden van de illegale joodse kolonisten.
Ik herinner mij niet ťťn ogenblik dat een van deze joodse terroristen zelfs ook maar gewaarschuwd is voor een terroristische daad, voor diefstal, voor moord. De toestand met de corruptie van de "regering" was de echte reden achter het uitbreken van de tweede Intifada.


Zullen ze het genocidale hongerregime beschermen dat door het Westen en IsraŽl wordt opgelegd ?
 
Het Palestijnse politiestelsel is corrupt. Omkoperijen hebben de wet vervangen. Als iemand zijn familieleden in de gevangenis wil bezoeken, is de vrouw van de gevangene verplicht om seksuele gunsten te verlenen aan politieambtenaren. Politieagenten leiden bendes van
drugshandelaren en dieven die auto's uit IsraŽl stelen. De vroegere politieambtenaar Gazi Al-Jabali was een ongelofelijk corrupt persoon. Het IsraŽlische leger nam miljoenen in beslag van zijn rijkdom, die ze vonden tijdens een huiszoeking door de militairen. Deze miljoenen waren buitgemaakt op arme Palestijnen in Gaza.
Ik vraag me af waar we deze militaire organisaties voor nodig hebben. Waar waren al die militaire eenheden van de PA toen de IsraŽliŽrs Gaza en vele West-Bank-steden binnendrongen? Waar waren deze enorme Palestijnse legereenheden toen de IsraŽliŽrs de gevangenis in Jericho binnendrongen? Waarom werden die gevangenen uitgekleed tot op het ondergoed gedurende die invasie? Op de vierde januari drong de bezettingsmacht Ramallah binnen waar President Abbas woont met de meesten van de PA. De IDF doodde vier Palestijnse burgers en verwondde er 35. Gedurende deze invasie verdwenen er militaire eenheden van de PA. Ze lieten de burgers achter om te vechten tegen de IDF met stenen.
Waar oefenen deze lafaards voor, ontvangen een salaris, krijgen een wapen als ze tenslotte ze zich zullen gedragen als honden voor de bezetters ?


Of zullen ze de IDF beschermen en de doodseskaders tegen ongewapende demonstranten ?


De samenstelling van de militaire organisaties van de PA

De Palestijnse militaire organisaties, betaald door de Europese landen en andere internationale fondsen, kunnen worden geklassificeerd in deze groepen: De militaire groepen die met Arafat kwamen ("terugkeerden"), werden afkomstig van andere Arabische landen. Deze mensen zijn gespuis dat werd aangetrokken uit andere Arabische landen en die wat militaire training kregen. Ze hebben gebrek aan intelligentie, opleiding en cultuur en ze integreren moeilijk in de Palestijnse samenleving. Ze spreken een ander Arabisch dialect; sommigen hebben andere nationaliteiten. Deze militaire groepen worden vaak getraind en hebben gediend in de legers van andere corrupte Arabische dictaturen. Ze komen naar Palestina zonder hun eigen families en ze lijden daardoor aan psychische problemen. Deze mensen trouwen vaak met Palestijnse vrouwen in een tweede huwelijk, maar de meeste van deze huwelijken eindigen in een scheiding vanwege culturele verschillen of vanwege de psychische problemen die deze mannen hebben om mee te beginnen.

De militaire ambtenaren die carriŤre willen maken, die uit Palestina komen en trouw zijn aan Palestijnen, en die vaak een betere opleiding hebben, worden gescheiden van hun werk of vastgezet in lagere rangen daar ze worden beschouwd als een bedreiging voor de PA en de corrupte ambtenaren die van buitenaf komen. Hetzelfde geldt voor de civiele betrekkingen: aan de corrupte mensen, spionnen en misdadigers worden hoge posities gegeven, de eerlijke mensen worden achtergelaten in lage posities of met welke smoes dan ook eruitgewerkt.


OngeÔdentificeerde DCO-ambtenaar, Ygal Sharon en zijn assistent Munir, Kol. Al-Jaedi (overleden)

De Palestijnen die werden gevangen genomen tijdens de eerste Intifada of die IsraŽliŽrs doodden, werden automatische in dienst genomen door het leger van de PA en kregen de rang van officier. De IsraŽliŽrs hadden de meeste van deze mensen gemarteld gedurende hun verblijf in IsraŽlische gevangenissen, ze leden aan diverse geestelijke ziektes tengevolge daarvan. Los daarvan, lieten de IsraŽliŽrs alleen de mensen vrij die ermee instemden om voor hen te spioneren.

Al de misdadigers, de autodieven, de werklozen, de ongeletterden werden allemaal in dienst genomen door het leger van de PA en de politie. Mohammad Dahlan, die een onbeduidende gangster in Gaza was geweest voordat de IsraŽliŽrs, Amerikanen en Europeanen hem ontdekten als "iemand waar ze zaken mee konden doen", liet vele criminelen onder zijn commando werken. Hij richtte doodseskaders op die betrokken waren bij het ontvoeren en het doden van burgers in Gaza. Eťn recente moord voor rekening van Dahlan's doodseskaders wordt er hier vermeld, en toegeschreven aan "ongeÔdentificeerde schutters".

Enkele van de PA-officieren moesten een training ondergaan, maar ik weet van geen enkele Palestijnse officier die een hogere militaire opleiding heeft gevolgd. Enkelen van hen kregen wat training door de VS, Engeland of in andere Arabische landen. De meeste van deze officieren spreken geen tweede taal en hebben de school niet afgemaakt.
Om officier te zijn in de PA betekent een moordenaar te zijn, een misdadiger, of een familielid van iemand die bij de PA werkt.


Een gewapende bende van Hamas. Hamas is geen echt alternatief voor de PA, maar is minder corrupt.


-> Home (meer artikelen)