Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: De Golani-eenheid: Israel's fraaiste psychopaten :..
 
7 september 2006

-> Home Golani's snikken nadat Dan Halutz de overwinning heeft uitgeroepen in Libanon.
(Bron v.d. foto Credit: BBC Arabic ?)

Tijdens de recente oorlog van Israël tegen Libanon, was een van de eenheden die het eerst Libanon werden ingestuurd, de Golani, die door de commerciële, pro-Israëlische media werden vermeld als een "elite"-eenheid.
Deze "elite"-eenheid is die welke herhaaldelijk Bint Jbeil in Zuid-Libanon werd uitgejaagd door de Hezbollah. De waarheid over de Golani's is heel anders dan wat over hen wordt gezegd. In het jaar 2000, voordat de IDF op een beschamende manier door de Hezbollah Libanon werd uitgestampt, pleegden 6 soldaten kort na elkaar zelfmoord. Een van de redenen die voor deze tragedie werden gegeven was het commando-"kunstenaarschap" van Gabi Ashkenazi, commandant van deze eenheid.

Met dit verslag wil ik het ware gezicht laten zien van de Israëlische soldaten, speciaal de Golani, die ik heb gezien gedurende mijn 23 jaar werk als journalist. De gezichten van de Israëlische soldaten die ik in Hebron heb gezien tijdens al deze jaren, waren consequent die van zwakke, laffe psychopaten. Ik herinner mij deze soldaten, hun namen, hun gezichten, hun misdadige en sadistische acties. Ik heb alles gedocumenteerd in foto's en video's. Ik heb heel veel over deze soldaten geschreven, hun officieren en eenheden in het verleden.

  
Beknopte geschiedenis van de Golani Eenheid


David Ben-Goerion, organisator
en ophitser tot genocide.

De IDF Golani-eenheid werd opgericht op 28 februari 1948 onder David Ben-Goerion. Het was de eerste eenheid die betrokken was in de Al-Nakba-misdaden, in het uitmoorden en terroriseren van Palestijnen op een massale schaal. Van 1949 tot 1950 werd de Golani-eenheid geleid door de oorlogsmisdadiger en psychopathische moordenaar Ariel Sharon.


Oorlogsmisdadiger Sharon in 1966

Wie is Sharon?

Sharon was lid van de terreurbende "Hagana" en commandant van het Alexandroni-doodseskader.
Hij werd gewond in de slag bij Latrun - vlakbij Jeruzalem - tijdens Al-Nakba, de zogenaamde "Joodse onafhankelijkheidsoorlog".

Sharon werd benoemd als spionage-officier van het noordelijk-centrale bezettingscommando.

1953
In de zomer van 1953 richtte hij de
doodseskaderachtige Eenheid 101 op, een groep psychopaten die door Sharon werden getraind om nog meer bedrevenheid als moordenaars te krijgen, en doordrenkte hen met het idee dat ze boven en voorbij elke soort morele beperking verheven waren en dat ze de Palestijnse steden zouden moeten verwoesten boven de hoofden van de mensen.
Onder leiderschap van Sharon, beging Eenheid 101 in oktober 1953 het eerste bloedbad tegen de Palestijnse burgers van Qibya, een dorp ten noordoosten van Jeruzalem, en doodden honderden vrouwen, kinderen en oudere Palestijnen.

1954-1955
Sharon was commandant in de oorlog tegen Egypte, de "Sinai Oorlog".

1966
Tijdens de Zesdaagse Oorlog was Sharon commandant van een gewapende divisie die de Egyptische hoofdstrijdmacht bestormde. Sharon bereikte het Suezkanaal en vermoordde alle Egyptische gevangenen die door zijn soldaten waren gevangen genomen.

1977
Als minister van Huisvesting bedacht Sharon de illegale nederzettingen voor joodse kolonisten in de West-Bank. Van nu af aan was elke jood in de wereld slechts de prijs van een kogel verwijderd van "zijn" land. Dat wil zeggen: de prijs van een kogel, geschoten naar het hoofd van de oorspronkelijke Palestijnse eigenaar.

1981-1983
Minister van Oorlog, onder Menahem Begin.
Hij zette de slachtpartijen op touw van Sabra en Shatila op 19 september 1982. Hij verleende niet alleen machtiging tot de moord op duizenden Palestijnse vluchtelingen door de Libanese milities die geallieerd waren met Israël, maar beschermde hun acties en probeerde deze misdaad tegen de menselijkheid in de doofpot te stoppen.

1990-1992
De vader van de illegale nederzettingen van joodse kolonisten in de West-Bank, de minister van Huisvesting, ontwerpt het bouwen van de joodse nederzettingen in Palestina.

Later, tot januari 2006
Hij maakt een politieke
comeback als hoofd van de Likud-partij. Wordt minister-president. Krijgt een massale hersenbloeding en raakt in coma. Wordt vervangen door Ehud Olmert. Overvloedige verdenkingen, dat Sharon's ziekte werd teweeggebracht door radicale elementen in het wereldje van de Israëlische politiek, die hem beschouwden als een hinderpaal in hun ambitieuzere plannen voor een "Groot-Israël".Een oudere Sharon onder vrienden op zijn gestolen ranch


De leiders van de Golani-eenheid

1948-1949
Moshe Mann, Mishael Shaham, Nahum Golan. Deze waren ook de commandanten verantwoordelijk voor verscheidene bloedbaden in Palestijnse steden gedurende en na de Nakba, de Palestijnse Holocaust.

1956 ...
Kolonel Benjamin Gibli. Commandant in de slag om Rafah; nam de Egyptenaren gevangen die Sharon's psychopaten later zouden vermoorden. Hij had tevoren gediend als leider van de Israëlische militaire inlichtingendienst.

Kolonel Yona Efrat had het commando over de Golani-moordenaars tijdens de Zesdaagse Oorlog. Hij was betrokken bij het omsingelen van Palestijnse burgers in West Beiroet om ze daarna te vermoorden. Door een bestorming van Syrische posities in de Golan Hoogvlakte op 9 juni 1967, slaagde hij erin de Syriërs rond Tel Azaziat gevangen te nemen en te vermoorden.


Oorlogsmisdadiger Gabi Ashkhenazi

Generaal Gaby Ashkenazi, vroegere officier van het Centrale Commando in noord Libanon, die een lange ervaring heeft van mislukkingen en nederlagen tegen Hezbollah, gepaard aan een lange ervaring in het terroriseren van Libanese burgers.
Onder de heerschappij van Ashkenazi, maakten de Hezbollah de lichamen buit van drie Israëlische officieren van zijn eenheid: Beni Avraham Benjamin, Omar Sawaed en Uday Afetan plus een levende officier van de Mossad, Hanan Tenenbaum. Vanwege het succes van Hezbollah in noord Libanon namen zes soldaten van generaal Ashkenazi´s Golani Eenheid hun toevlucht tot zelfmoord in september 2000.

Momenteel is Gabi Ashkenazi plaatsvervangend chef van de generale staf, belast met het vermoorden en ethnisch zuiveren van Palestijnen.
  


Oorlogsmisdadiger Yair Naveh

1989-1991
Yair Naveh was de brigadecommandant langs de grens met Libanon en van 1999 tot 2001,
commandant van de Golani-eenheid. Naveh is belast met het Centrale Commando voor het Vermoorden van Palestijnen, het verwoesten van hun huizen, het in beslag nemen van hun landerijen, het bouwen en het bevorderen van de joodse nederzettingen in het midden van het "West-Bank"-gebied.


Oorlogsmisdadiger Moshe Kaplinski

1993-1995
Generaal-majoor Moshe Kaplinsky, de generaal van vernietiging van de burgers in Palestina. Hij werd bevorderd wegens moorden in de Verenigde Staten
Een kort tijdsoverzicht van Kaplinski:
1976: nam dienst in de psychopathische Golani-brigade.
1982: werd benoemd tot commandant van de Golani 'Verkennings en Vernietigings'-eenheid.
1985: werd benoemd tot commandant van het Gideon Bataljon binnen de psychopathische Golani-eenheid
1993: werd benoemd tot commandant van de Golani
criminelenbrigade.
Maart 2005: benoemd tot de positie van plaatsvervangend chef van de generale staf van volkerenmoord en collectieve vernietiging van Palestijnse burgers.Oorlogsmisdadiger Meir Klifi

1995-1997
Generaal-majoor Meir Klifi, nog een psychopathische commandant van de Golani's. In 2006 werd hij benoemd tot hoofd van de IDF vanwege genocide, moord en vernietiging in Gaza.


Oorlogsmisdadiger Shmuel Zakai
(Bron vd foto: Ha'aretz)

1999-2001
Brigadier-generaal Shmuel Zakai was commandant van de Golani infanterie brigade.
1981-1994: Zakai diende verschillende rangen met de psychoten van de Golani-brigade, tot aan bataljoncommandant.
2002-2004: Zakai werd benoemd tot commandant van de IDF voor de verwoesting in Gaza.

Oorlogsmisdadiger Shmuel Zakai is een commandant, welbekend vanwege de verwoesting van Palestijnse huizen en landbouwgebieden. Hij dirigeerde alle aanvallen op Palestijnse gebieden in Gaza, inclusief "Operatie Regenboog" dat werd geleid vanuit Rafah in zuid-Gaza (mei 2004) en "Operatie Dagen van Berouw" tegen de noordelijke Gaza-strook (oktober 2004).
Zakai werd ontslagen van zijn functie als militaire commandant in november 2004 in opdracht van het vroegere hoofd van psychopaten, de genocidale vernietiger Moshe Ya'alon. Dit was nadat Zakai aan de media had gemeld dat de IDF de operaties in Gaza wilde beëindigen. Zakai was mogelijk niet psychotisch genoeg naar Israëlische maatstaven.


Oorlogsmisdadiger Moshe "Chico" Tamir

2001-
Brigadier-Generaal Moshe “Chico” Tamir is de huidige oorlogsmisdadiger die het commando voert over de Golani psychoten, de bedenker van de bloedbaden van Jenin en Qana. Dit is de oorlogsmisdadiger die de militaire operatie "Verdedigingsschild" opvoerde in de West-Bank, waar 1800 Palestijnse burgers werden gearresteerd en meer dan 400 werden gedood. Ramir is ook de asociaal die belast is met de bouw van de zogenaamde "scheidingsmuur".

Momenteel geeft oorlogsboef Moshe Tamir colleges over de lessen die de IDF heeft geleerd van hun huidige stroom van terroristische acties tegen Palestijnen in de vluchtelingenkampen van Jenin, Nabloes, Tulkarem, Ramallah en Gaza-Stad. Onder Tamir hebben de IDF-soldaten
een uniek systeem ontwikkeld van etnische zuivering om iets over te nemen, onder andere tactieken, en zich te begeven van huis tot huis door door de muren heen te breken, de huizen van onschuldige burgers boven hun hoofden te bombarderen teneinde te vermijden dat zijn arme criminele soldaten pijn gedaan zou worden.
Als de Golani's voortgaan door de muren van huis tot huis op deze manier, verwoesten ze alles dat ze op hun pad tegenkomen, iedereen die zich op hun pad bevindt wordt mishandeld en in elkaar geslagen. Als ze een huis bezetten om het als basis te gebruiken, sluiten ze gewoonlijk het hele gezin, dat in het huis woont, op in één kamer voor een tijdsduur die zich tot weken kan uitstrekken.


Ervaring met de Golani-misdadigers tijdens mijn werk als journalist


Golani's in Hebron - zo mannelijk als ze schieten op vrouwen en kinderen

De ergste soldaten die ik heb ontmoet en heb waargenomen in de West Bank gedurende mijn carrière, waren de Golani's met hun bruine baretten. Ze waren en zijn de "stoottroepen". Nooit heb ik deze soldaten gezien zonder dat ze Palestijnse inwoners mishandelden, gevangennamen of martelden, de inwoners van mijn woonplaats Hebron. Nog nooit heb ik een Golani-soldaat tegengekomen waarbij ik veilig langs hun kon doorlopen. Altijd schreeuwden ze beledigingen als "hoer, teef, heks" naar mij. Dan belden ze de Israëlische politie om te genieten van
hun sadistische acties. Dit was de enige manier om mij met geweld uit mijn eigen stad te evacueren zodat ik hun misdadige acties tegen de onschuldige burgers niet zou zien en geen verslag erover zou kunnen schrijven.


De mannelijke Shay Sandori beveelt mij weg te gaan.

Ik herinner mij nog hoe de Israëlische soldaten Shay Sandori en Ofer Rosenblom de dood veroorzaakten van het Palestijnse kind Abu Ayyash uit het dorp Beit Umar nabij Hebron. Ik heb nog steeds al de foto's van de feces en urine van de Golani-soldaten die op mijn dak zaten. Zij zijn de lelijke boeven die Fatima Al-Alol verhinderden te bevallen in het ziekenhuis van Hebron. Ze beviel in de straat in de buurt van een checkpoint en verloor haar kind.
Enkele vroegere artikelen over de Golani's zijn: hier en hier en hier.


Doden - Gewoon dóén !  Golani's pesten een Palestijn in Hebron

Er is geen manier om deze soldaten en hun wrede acties te vergeten. Zelfs in deze tijd word ik nog aangevallen door nachtmerries van de Golani-soldaten tijdens de slaap. Door mijn ervaring op gebied van conflicten in Palestina weet ik veel over de Israëlische troepen. Ik weet veel over de Golani-soldaten. Het zijn allemaal psychopaten, boeven en drugshandelaren die zich verbergen achter een militair uniform en hun macht ontlenen aan de wapens die ze dragen. En dan nog, tot de tanden gewapend en staande voor een weerloze burgerbevolking, zitten ze vol angst, lafbekken die voor niemand onderdoen.


Lafbekken en dieven


Golani inspectietocht in Hebron. Van links naar rechts: een sectie-officier,
de Golani-commandant van Hebron
twee schatjes van de IDF

Ik lees altijd de symptomen van zwakte in de gezichten van de Golani's. Ik herinner me altijd de angst te zien in hun ogen. Altijd waren ze gereed tot schieten, hun vingers vast op de trekker van hun geweer. Tijdens het uitgaansverbod en tijdens normale dagen, lopen deze soldaten in groepen, twee soldaten moesten altijd achteraan lopen, terwijl ze in tegenovergestelde richting kijken. Ik leverde altijd commentaar op deze symptomen van angst en vroeg hen: "Wat doen jullie in Hebron? Ga terug naar Tel-Aviv inplaats van hier de hele tijd angstig rond te lopen".


Meer Inspectieronde: Enkele Golani's, de twee officieren die grappen maken over mij,
de persoonlijke assistent en vriendje van de militaire commandant in Hebron

Tijdens de nacht stijgt de angst onder deze Israëlische elite-soldaten die in heel Hebron gelegerd zijn. De Palestijnse kinderen verzamelen gewoonlijk katten, hangen belletjes aan hun nek en laten ze dan in groepjes los op straat en in de tunnels van het oude stadsdeel van Hebron, midden in de nacht. Algauw brak er, van overal in Hebron vandaan, een hevig schieten uit op hetzelfde moment. De angstige soldaten schoten op de katten. De angst voor de "terroristen" had bezit genomen van hun harten, hun gedachten en hun gevoelens.
In Hebron waren meer dan 5000 Israëlische soldaten verspreid in het hart van de oude stadskern. Ze moesten allemaal op hetzelfde moment schieten. De IDF-troepen reageren op elkaar met hun schieten. Als honden die blaffen en huilen in de nacht, die elkaar nabootsen en op gelijke wijze op elkaar reageren, moeten de Israëlische soldaten bij het horen van een schot ergens, beginnen te schieten op alles, urenlang of de hele nacht door, of totdat ze geen munitie meer over hebben.

Tijdens de laatste oorlog tegen Libanon, merkten de Westerse media met grote ontsteltenis op dat de arme IDF geen voorraden had en werden daarom door hoge Israëlische officieren bevolen om datgene wat ze ook maar nodig hadden, te stelen uit
Libanese huizen en winkels. Dit is niets nieuws. In feite zouden alle IDF-soldaten, maar speciaal de Golani, alles stelen waar ze hun hand maar op konden leggen, en ook de lokale joodse kolonisten helpen om winkels open te breken gedurende de uitgaansverboden, uitgaansverboden die vaak werden verlengd teneinde deze gecombineerde bendes van kolonisten en soldaten in staat te stellen Palestijnse eigendommen op hun gemak te plunderen.
 

“Wat weet u over de Golani soldaten?"

Dit is de titel van één van mijn verslagen die het IDF hoofdkwartier heel erg boos maakten. De vroegere centrale genocide-commandant in het middengebied, Moshe Ya'alon, vaardigde een militaire order uit waarin IDF-soldaten werden verboden om met journalisten te praten. Danor Mizrahi van de Golani-eenheid en vroegere woordvoerder van Ya'alon, probeerde uit te vissen wie de IDF-soldaten ware die met mij hadden gesproken in mijn verslag. Ik
herinnerde mij dat ik hem vertelde "Ik heb geen verdere informatie voor u buiten datgene wat ik heb gepubliceerd in mijn verslag".


Een Golani op een checkpoint die zijn mannelijkheid toont aan een jongen van 12 jaar oud.

Kort samengevat is de Golani-eenheid de vergaarbak van het uitschot van de Israëlische maatschappij. Hier is de getuigenis van een Israëlische soldaat van de Paratroepers:

“Het IDF-commando is de enige die beslist in welke eenheid we zullen dienen in dit leger. Natuurlijk vragen ze ons in welke eenheid we het liefste zouden gaan bij het leger. Dan moeten we enkele niveau-tests doen, wiskunde, godsdienst, psychologie, taal … dan moeten we alle noodzakelijke vragen beantwoorden over onze opleiding op school, op welke school we geweest zijn. Ook enkele vragen over ons gezin, de ouders, hun opleidingsniveau, in welke eenheden ze hebben gediend in het leger, of we familie hadden; dan moesten we nog meer vragen beantwoorden over onze kindertijd, de mensen die voor ons gezorgd hebben, … of onze ouders uit een ander land kwamen, dan moesten we nog meer informatie geven over dit en dat, en…

Naar aanleiding van de uitslagen van al deze tests en deze vraagstelling, beslist de commandant in welke eenheid we kunnen dienen in het leger. Tenslotte, alle Israëliërs die niet voor de tests slaagden met een bepaald minimum dat nodig was voor welke andere eenheid dan ook, werden automatisch toegewezen aan de Golani Eenheid. In het algemeen sturen ze de psychopaten, de armen, de wezen, de Israëliërs die in kleine plaatsen wonen, de immigranten, de analfabeten, mensen met geestelijke problemen, drugs- en alcoholverslaafden, mensen met een strafblad, naar de Golani. Het is verboden voor iedereen die komt uit een Bedoeïenengezin of die een wees is of iemand die uit een kleine plaats komt, bij de Luchtmacht of de paratroepers te gaan. Elke eenheid heeft zijn eigen principes.”Oorlogsmisdadiger Dan Halutz, de IDF-commandant die de laatste oorlog verloor tegen
Libanon
op het veld, maar hem won op de aandelenmarkt (geen Golani)

-> Home