Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: IsraŽl vergiftigde Arafat :..
 
7 november 2004

-> Home


 UPDATE 08.11.20041999 - Arafat tijdens een bezoek aan Hebron met Nabil Abu Rudeineh en een afgezant van de Europese Unie (Foto: Kawther Salam)“Arafat heeft geen privileges"
Ariel Sharon, de minister-president van IsraŽl, herhaalde dit tijdens besprekingen over het doden en deporteren van Arafat.

“Het doden van Arafat is een open keuze voor ons"
"De
IsraŽlische minister president voor politieke en veiligheidszaken maakte een voorlopige beslissing om Arafat te ontvoeren die als hindernis voor de vrede werd beschouwd.”
Ehud Olmert, IsraŽlisch vice-premier
(link in het Arabisch)

“We zullen de juiste methode en de juiste tijd kiezen om Arafat te doden”
Shaul Mofaz, IsraŽlische minister van Defensie

“We moeten Arafat voorzichtig doden"
"De enige weg om het vredesproces te volbrengen is Arafat te ontvoeren."
“We moeten hem voorzichtig doden en hem uit het presidentiŽle paleis van de Palestijnse Autoriteit gooien, we moeten een alternatieve leiding zoeken. Ik ben er zeker van dat Mohammed Dahlan geschikt is voor deze missie”
Moshe Ya'alon, Personeelschef van de ITF
(link in het Arabisch)

(
Noot: Al deze citaten en nog meer zijn van materiaal dat is opgenomen en zijn te vinden in verscheidene media-archieven)


De IsraŽlische premier Ariel Sharon besprak naar alle waarschijnlijkheid de moord op President Arafat met de Amerikaanse president George Bush tijdens zijn laatste bezoek aan het Witte Huis. IsraŽl heeft voortdurend Arafat ervan beschuldigd geweld en terreur te propageren en heeft geprobeerd hem te isoleren in zijn grotendeels kapotgeschoten hoofdkwartier in Ramallah sinds december 2001. IsraŽlische regeringsfunctionarissen hebben vaak gedreigd om Arafat te doden in het verleden. Al die tijd heeft IsraŽl nooit enig sluitend bewijs aangeboden om zijn beschuldigingen tegen Arafat te onderbouwen.

Op het eind werd president Arafat langzaam en dodelijk vergiftigd door IsraŽl in zijn geÔsoleerde hoofdkwartier in Ramallah. De IsraŽlische collaborateurs die
officieel werken in de Palestijnse Autoriteit en het kantoor van Arafat, deden langzaamwerkend vergif in zijn eten, hetgeen ernstige problemen met zijn bloedplaatjes veroorzaakte, waardoor hij in een voortdurend coma wegzakte.

De Jordaanse privť-arts van Arafat, Ashraf Kurdi, zei: "Alle symptomen van Arafats ziekte duiden erop dat hij werd vergiftigd, soms ontwaakte hij uit zijn coma doordat het gif uit zijn bloed was verdwenen". De woordvoerder van het militair hospitaal in Parijs zei dat de vrouw van President Arafat, Suha, hem vroeg om geheimhouding betreffende de toestand en de ziekte van haar man.


Suha
Suha. Arafats "weduwe", nu zwemmend in gestolen geld van de P.A.

Waarom vroeg mevrouw Suha daar om? De Palestijnen verdenken de geheimhouding die Suha oplegde omtrent de ziekte van Arafat, als de geheimhouding die de belangen van IsraŽl dient, die Arafat in de eerste plaats vergiftigde, en niet de Palestijnse nationale belangen.
Suha vluchtte naar Parijs tijdens de Intifada. Ze bleef niet op eerlijke wijze President Arafat gezelschap houden, zelfs hoewel ze zijn vrouw was.
Dit is op grote schaal onderwerp van gesprek geweest onder de meerderheid van de Palestijnen. We houden niet zo van Suha, haar huwelijk met onze President Arafat werd door iedereen beschouwd als een grote vergissing. Achteraf gezien was dit waardeoordeel correct.
Op het eerste teken van problemen ging ze gauw naar Parijs waar ze een meer dan luxueus leven leidde dankzij het geld van de P.A., afkomstig van Palestijnse belastingen en internationale bronnen.


Mohammed Dahlan. Leider van doodseskaders uit Gaza, in dienst van de CIA.

De corrupte “lelijke zakenman” Mohammed Rashid, de Palestijnse minister voor Burgerzaken en vermoedelijke collaborateur Jamil al-Tarifi, en de IsraŽl-CIA vertegenwoordiger Mohammed Dahlan, vergezelden allen Suha en President Arafat naar Parijs. Dit maakte de toch al grote woede in de West-Bank en Gaza nog groter. Geen van hen is eerlijk, ze worden er allemaal van verdacht het einde van Arafat heimelijk te bewerkstelligen.
Suha vluchtte naar Parijs terwijl ze haar kind Zahwa meenam, haar man Yassir Arafat
achterlatend, aan het begin van de Al-Aqsa Intifada. Dit veroorzaakte grote kritiek op President Arafat, die doorging met grote sommen Palestijns geld over te maken, zodat ze haar overvloedige levensstijl in Parijs kon voortzetten.


Mohammed Rashid. Dief en IsraŽlische collaborateur.

In het begin van dit jaar vroegen de Palestijnse parlementsleden om het onderzoek naar 9 miljoen dollar die naar Suha waren overgemaakt. Het geld was eerst overgemaakt naar een bankrekening van de P.A. in Zwitserland, en vandaar naar Mevrouw Suha's rekening van een Parijse bank. De Palestijnse parlementsleider Rafiq Al-Natsheh werd ontslagen van zijn betrekking als president van het parlement omdat hij had gevraagd om de zaak te onderzoeken.


Rafiq Al-Natsheh, vroegere leider van het Palestijnse parlement


Khaled Salam is welbekend als zijnde het meest corrupt in de P.A. Hij is een "aanwinst" van de IsraŽlische Mossad en de Amerikaanse CIA, en behartigt de vuile zaakjes van deze organisaties in de Palestijnse gebieden. Hij heeft het budget van de P.A. onder zijn beheer, onder een sluier van geheimhouding, heeft gelden van de Palestijnse Autoriteit geparkeerd op overzeese rekeningen op zijn naam.
De Palestijnse minister van Burgerzaken, Jamil al-Tarifi, is nog een corrupte bestuurder en beruchte collaborateur, en wel zodanig dat hij bekend staat als "de rechterarm van IsraŽl" onder de Palestijnen.


Jamil Tarifi, minister en IsraŽlische collaborateur

Palestijnen nemen de langzame vergiftiging heel hoog op, en velen vragen om de executie van deze beruchte IsraŽlische collaborateurs binnen de P.A. Vele Palestijnen weigeren ook elk nieuw ingesteld Israel-CIA "leiderschap" van corrupte bestuurders in de nabije toekomst. Dit is een nieuwe situatie die ontstaan is als gevolg van de moord op Arafat.

Arafat is naar alle waarschijnlijkheid vorige week woensdag overleden, en terwijl het gekibbel over de toekomst van het Palestijnse "leiderschap" voortduurt, wordt het lijk overgebracht naar Egypte, vanwaar het transport naar Gaza het gemakkelijkst zal zijn.
IsraŽl heeft al gezegd dat ze niet willen dat Arafat begraven wordt in Jeruzalem, en Suha heeft hen geholpen hun plan ten uitvoer te brengen door eerst Arafat in Parijs te laten sterven, ver weg van huis.

Gegeven de vele smerige, laaghartige karakters die genoemd zijn in verband met Arafat's "ziekte" en de belangen die ermee betrokken waren, is de logische conclusie die kan worden getrokken is dat - door volmacht of anderszins - IsraŽl Arafat heeft vergiftigd.UPDATE

Een lezer van LibertyForum stuurde een interessante link op, naar de Jerusalem Post. Een kort citaat:
"Arafat lijdt aan symptomen die gelijk zijn aan die van de vroegere PFLP militaire leider Wadi'a Hadad"
"Hadad werd vergiftigd in de latere 1970-er jaren door een naaste assistent die vermoedelijk was aangetrokken door de Mossad, zei de adviseur, hoewel de officiŽle reden van zijn dood kanker was."
"Het duurde voor Hadad acht weken voor hij stierf... hij raakte ook in coma", zei hij. "Tenzij men een tegengif vindt, zal Arafat sterven"

Volgens Der Standard (link in Duits) vond Michael Barnier, de Franse minister van Buitenlandse Zaken, het noodzakelijk om in het openbaar "elk teken van vergiftiging" te ontkennen. Dit soort ontkenningen kan normaal worden opgevat als een teken dat er gevreesd wordt voor grote politieke gevolgen daarna.

De Arabische editie van Yediot Aharonot publiceert een artikel waarin verklaard wordt dat de zaak van de vergiftiging van Arafat een rel in de Knesset heeft veroorzaakt. In het bijzonder MK Isam Mahoul verklaarde dat hij "niet kon ontkennen dat IsraŽl vergif aan Arafat heeft toegediend en een dodelijke vergiftiging bij hem heeft teweeggebracht". Volgens het artikel verklaarde Mr. Mahoul ook dat hij het niet wilde stellen dat iemand buiten de regering Arafat zou hebben vergiftigd, aangezien ze een lange staat van dienst hebben van het vergiftigen van hun politieke tegenstanders. Hij noemde het geval van Khaled Mishal (link in het Arabisch)
als voorbeeld.

Een lezer uit Engeland heeft geschreven om te zeggen dat in de Britse televisie gemeld is dat Arafat is vergiftigd. Verschillende andere lezers uit de VS en Groot-BrittanniŽ hebben geschreven om te zeggen dat ze er erg kwaad over zijn.

De San Francisco Gate heeft een artikel geschreven met informatie over Suha en de financiŽn van de Palestijnse Autoriteit.

-> Home

(Bronnen van de foto's: Verschillende Palestijnse en Arabische kranten)