Het dagelijks leven van Kawther Salam

  ..: Een joodse nederzetting in Milton Keynes ? :..
 
19 oktober 2004

-> Home


Een lezer uit Milton Keynes in Engeland stuurde mij deze e-mail (geplaatst met toestemming):Hallo Kawther,

Ik las met belangstelling uw artikel over Patagonië, en de joden die daar land kopen. Ik woon in Milton Keynes, Engeland, een nieuwe stad ongeveer 50 mijl van Londen. Ik ben bang dat hetzelfde hier op het punt staat te gebeuren.
 
In onze plaatselijke krant las ik kortgeleden dat een "massale nieuwe joodse nederzetting wordt gepland" voor Milton Keynes "zodat joden kunnen wonen in afgezonderde woonwijken naast alleen andere joden".
 
De groep joden wil een enorm stuk van Milton Keynes opkopen om een joodse nederzetting te bouwen, zodat joden kunnen ontsnappen aan de druk van multi-cultureel Brittannië; ik heb gehoord dat we praten over een groep van meer dan 300 gezinnen hier, ik kan hier een herhaling bespeuren van wat er met u gebeurde in uw geliefde thuisland.
 
Ik dacht dat dit voor u interessant kon zijn.Het opzoeken in Google bevestigt de informatie van mijn lezer.
Volgens de artikelen in de Britse media via Google gevonden, ziet het ernaar uit dat het project zal voortgaan ondanks ernstige kritiek en tegenstand van de aangetaste gemeenschap. Volgens verslagen van de Britse lokale media zijn een bureau van de Britse regering en de gemeenteraad van Milton Keynes in geheime besprekingen met een joodse sekte om hen een geheel stadsblok te verkopen zodat tenminste 300 joodse gezinnen een "alleen voor joden"-nederzetting kunnen bouwen, teneinde hen apart te houden van onverdienstelijke niet-joden. Het is geruststellend te zien dat, in tegenstelling tot Palestijnen, de Engelse mensen niet simpelweg doodgeschoten en met bulldozers van hun eigendom verdreven worden om de weg vrij te maken voor nog meer verdienstelijke joodse kolonisten.De weg vrijmaken voor joodse kolonisten in Gaza (Bron v.d. foto: Al Hayat Al Jadidah)


-> Home